- 03-3850742
- [email protected]
- שעות פתיחה: 8:00 - 20:00
ד"ר לדרמן – מרכז רפואי מתקדם להשתלות שיניים, מעמיד לרשותכם את שיטות הטיפול והטכנולוגיות המתקדמות ביותר אשר מקצרות תהליכים ומקטינות את הסבל ואי הנוחות
דיוק מרבי, אסתטיקה מושלמת ומערכות השתלים האיכותיות ומהמובילות בעולם אשר ישנו לכם את החיים מהקצה אל הקצה עם חלל פה מלא שיניים ויכולת תפקודית מלאה ואיכותית גם במקרים מורכבים. המרכז תוכנן בקפידה ע"י מיטב היועצים והמומחים על מנת להעניק מגוון טיפולי השתלות דנטליות בסטנדרטים הגבוהים ביותר והינו ייחודי, אקסקלוסיבי וחדשני עם חדרי טיפול וניתוח המצוידים במיטב המכשור והטכנולוגיות המתקדמות ביותר, חדר התאוששות וחדר המתנה מפואר המעניק נוחות מרבית לנוחיות המטופלים.
כל הטיפולים במרכז מבוצעים בהתאמה אישית וניתנים על-ידי ד"ר שלומי לדרמן, מומחה לכירורגיית פה ולסת וצוות רב תחומי מקצועי ובעל ניסיון רב שנים אשר עומדים לשירותכם לכל אורך הטיפולים ולאחריהם כדי שיעברו באופן הקל והעוטף ביותר.
שתל דנטלי הינו התקן בצורת בורג העשוי מחומרים מלאכותיים (סגסוגת טיטניום) ומצופה בחומרים תואמים ביולוגים, אשר מוחדר ומעוגן לתוך עצם הלסת ומהווה בסיס יציב אליו ניתן להרכיב את הכתר או לחבר תותבת.
לאחר ההשתלה תאי עצם מתפתחים סביב השתל ומחזקים אותו למקומו ותהליך זה אורך 3-9 חודשים (תלוי במיקום השתל).
הצלחת ההשתלה מושפעת ממספר גורמים:
השתלים מתאימים כמעט לכל אחד, ללא הגבלת גיל, אלא בהתאם למצב בריאותו של המטופל. אדם שמצב בריאותו יציב, גם אם יש לו מחלה כרונית המטופלת, יכול להנות משתלים. למעשנים, קיים נוהל הפסקת עישון לתקופה שלפני ואחרי השלב הכירורגי.
בהמשך יפורטו מקרים נפוצים לביצוע שתלים.
כל רופא שיניים מורשה לבצע שתלים דנטליים. יחד עם זאת מומלץ לבצעם אצל מומחה לכירורגיית פה ולסת. יש לזכור שהשתלים מחוברים באופן הדוק אל החניכיים ולעצם הלסת. כירורג פה ולסת הוא בעל הניסיון העשיר ביותר. הוא המומחה לטיפול באזור זה של הפה לכן הוא השותף המתאים ביותר לביצוע השתלים בפרט אצל מטופלים בעלי חוסר עצם במקרים מורכבים. יש לזכור שהתחזוקה הקפדנית חיונית לאחר ביצוע הטיפול לצורך שמירת אורך חיי השיקום.
CONTACT US
שיטת ההשתלות 4 ALL ON הומצאה ע"י דר' פאולו מלו (DR.Paulo Mallo) בשנות השמונים. השיטה מבוססת על עקרונות שהיו מקובלים בשתלים דנטליים כבר בשנות השישים ודר' מלו איחד וקבע פרוטוקול עבודה נוח וברור. תחילה יוצרים ע"פ צילום הרנטגן והסיטי (CT) מדריך כירורגי לקיבוע מדויק של 4-6 שתלים, כך נוצר טרפז תלת מימדי, עליו ניתן לבנות גשר קבוע של 12 שיניים. דרוש תכנון קפדני מאד, ניסיון כירורגי רב וביצוע שיקום מדויק ביותר בכדי שיהיה ניתן לבצע את ההשתלות והשיקום ביום אחד.
השיטה נועדה למרכיבי תותבות שלמות או למטופלים המיועדים לעבור עקירות של כל השיניים בלסת. במקרה בו כמות העצם קטנה או שאיכותה אינה מספקת, ניתן להשתמש בשיטה זו אך עם שישה שתלים במקום ארבעה, על מנת שהעומס יחולק בין מספר נקודות רב יותר.
יתרונות :
חסרונות :
התייעצות עם הכירורג לפני העקירה יכולה לחסוך לעתים פרוצדורה כירורגית נוספת שכן במקרים רבים ניתן לבצע עקירה והשתלה מידית תוך בניית העצם.
אחוזי הצלחת קליטת השתלים הנם גבוהים ביותר ועומדים על 96%-99%.
תקופת הקליטה של שתלים משתנה בהתאם למיקום השתל.
בלסת תחתונה תקופת הקליטה הנה כ-3 חודשים, בלסת עליונה כ- 6-9 חודשים.
עישון הנו אחד הגורמים הידועים לירידה באחוזי ההצלחה של קליטת השתלים לכן בסמוך למועד ההשתלה מומלץ להפסיק לעשן. הבעיה היותר גדולה היא השפעת העישון על הישרדות השתלים בפה לאורך שנים.
מאחר ומדובר בהליך כירורגי, הדבר טומן בחובו סיכון. עצם הפרוצדורה, הסמיכות למבנים אנטומיים שונים: כלי דם ועצבים באתר המטופל כל אלה יכולים להוות מקור לסכנה, עם זאת, תכנון דקדקני, שימוש בהדמיה דו או תלת ממדית (CT) של האזור המנותח, הכשרה מתאימה וניסיון הרופא המטפל- יש בהם להוריד את הסיכון לרמה מינימלית וסבירה.
כן, במקרים רבים, כאשר מתקיימים התנאים הנאותים ניתן בו זמנית ומידית לאחר עקירת שן להתקין שתל דנטלי. לעתים יהיה צורך באוגמנטציה (תוספת של שתל עצם מלאכותית ושימוש בממברנה) כדי לשחזר את נגע העצם הנוצר מעקירת השן. פעולה זו אינה מסוכנת ומבטיחה הצלחה רבה. היא מאפשרת לחסוך בזמן על ידי קיצור תהליך הריפוי (ריפוי עקירה וקליטת השתל באותה תקופה) וכמובן הימנעות משתי התערבויות. הרופא יחליט אם האזור מתאים לטיפול זה!
שתל דנטלי מותקן בפה, סביבה בה חיה ומתפתחת כמות אדירה של חיידקים. שתל, כמו שן טבעית, חייב להתגונן מפני חדירה ומתקפה יום יומית של חיידקים אלה. אם תחזוקת הפה הביתית (על פי הנחיות המרפאה), והתחזוקה המקצועית (על ידי הרופא או השיננית אחת לשלושה לחודשים) נעשים כראוי, שתל דנטלי עשוי לשמש אותך שנים רבות. יש לזכור כי אפילו שן טבעית אינה מובטחת לכל החיים ויש לזכור כי שתל הוא תחליף מלאכותי הדורש הקפדה ותחזוקה מיוחדת.
כן, במצבים מסוימים ובתיאום עם רופא השיניים המטפל. ההחלטה תלויה בתנאים אנטומיים מתאימים כגון כמות ואיכות עצם הלסת, גודל ומספר השתלים שיותקנו, מצב בריאותי, סוג המנשך ועוד. אם אמנם המצב מאפשר זאת, המתרפא שנכנס למרפאה מחוסר שיניים עוזב אותה עם שיניים (שיקום זמני).
ניתן להתקין שתל במיקום בו בוצע בעבר שתל, אך הדבר תלוי בנזק שנגרם לרקמות התומכות. לעתים יהיה צורך בפעולה נוספת של עיבוי הרקמות הרכות והקשות (אוגמנטציה).
כן, כפי שוודאי ידוע לך, שתל הנו תחליף מלאכותי לשן הטבעית, ודורש הקפדה מיוחדת על הגינית הפה. הקשר הקיים בין חניכיים לבין שתל דנטלי רגיש יותר מאשר הקשר בין חניכיים לשן הטבעית ולכן התחזוקה חייבת להיות מושלמת על מנת להגן מפני חדירת חיידקים. לאחר התקנת השתל, חובה יהיה להגיע לתחזוקה אחת ל-4-6 חודשים בהתאם למצבו הקליני של המטופל על מנת להשלים את פעולת הניקיון.
לאחרונה מתפרסמות באמצעי התקשורת השונים מודעות והודעות על "שתלים ללא ניתוח". "שתלים ללא ניתוח" הנו תרגום משובש לצורך קידום מכירות של Flapless surgery. הפירוש המילולי של 'השתלה' לפי מילון אבן שושן הוא: לטעת או לשרש ולקבע, כמו כן כמובן קיים העניין הניתוחי (מעבר דרך הרקמה הרכה והקשה). בסיס הרעיון הוא התקנת השתל בטכניקה עיוורת בהגדרתה, וכמשתמע ממנה זו טכניקה מורכבת הדורשת תנאים אנטומיים מושלמים (גובה, ועובי וכן איכות העצם) שיאפשרו שולי בטחון רחבים למניעת נזקים וסיכונים, כמו גם ניסיון ומיומנות רבה של הרופא המטפל. מרבית המקרים היום יומיים אינם מתאימים ולא מאפשרים התקנת שתלים בטכניקה עיוורת.
הצלחת ההשתלה מושפעת ממספר גורמים:
CONTACT US
ד"ר שלומי לדרמן D.M.D | כירורג פה ולסתות מומחה