מניעת סיבוכים בהשתלות שיניים

טיפול לשיקום הפה או השלמת שיניים חסרות בעזרת שתלים טומן בחובו סיכונים לא מעטים לסיבוכים שונים וחשוב להקפיד על כללי זהירות בתהליך הטיפול.

מהם הסיבוכים הפוטנציאליים?

ייתכן שיש לכם ידיעה מעורפלת כלשהי, או שאתם אפילו יכולים לדמיין חלק מהסיבוכים הפוטנציאליים בטיפול השתלת שיניים, אך ישנם סיבוכים נוספים שסביר שכלל אינכם מכירים:

  • סיבוכים שעלולים להתעורר בזמן הטיפול עצמו בגין פגיעה במבנים אנטומיים באזור הטיפול, כדוגמת פגיעה בשיניים סמוכות, חדירה בלתי רצויה של שתלים לסינוס המקסילרי ואפילו פגיעה בארובת העין
  • פגיעה בעצב הראשי של הלסת התחתונה, ואבדן תחושה באזור השפה התחתונה והסנטר
  • פגיעה בכלי דם מרכזי עד כדי דימום מסיבי, הדורש הפסקת הטיפול והגעה לבית חולים לצורך עצירת הדימום
  • שבר בעצם הלסת
  • סיבוכים במהלך תקופת ההחלמה, לרבות התפתחות זיהום מקומי, דחייה של השתל או ריפוי לקוי של אזור הטיפול
  • סיבוכים לאחר השלמת הטיפול, ובהם זיהום כרוני, היסדקות או שבירת השתל, התפתחות מחלת חניכיים באזור הטיפול או פשוט תוצאה פגומה ולא אסתטית

כיצד תוכלו להימנע מסיבוכים אלה?

ככלל, לא ניתן להבטיח 100% הצלחה גם בנקיטת כל הצעדים הנדרשים למניעת סיבוכים אפשריים. יחד עם זאת, ישנה שורה של צעדים שניתן לבצע כבר החל בשלב התכנון, דרך שלב הניתוח עצמו וכלה בשלב ההתנהלות בטווח הארוך, על מנת להימנע מכלל הסיבוכים ולבטח מהמשמעותיים שבהם.

כמטופלים, לאורך תהליך הטיפול כולו ישנן שתי נקודות, שבהן תוכלו אתם עצמכם, להשפיע על הצלחתו. הנקודה הראשונה היא בחירת הרופא המטפל, הרבה לפני שהטיפול התחיל. מהבחירה הזו שתעשו, ייגזרו כל יתר האלמנטים הנדרשים על מנת להימנע מסיבוכים אפשריים. בהיבט זה, אתם רוצים להבטיח שמדובר ברופא מקצועי, בעל מוניטין ועם המלצות, רצוי לבחור רופא מומחה לכירורגיית פה ולסתות, שיש לו ניסיון לא רק בעולם הכללי של השתלות השיניים, אלא בשיטת ההשתלה הספציפית שתיושם בטיפול. כמו כן, אתם רוצים לוודא שהרופא עושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, ושהוא מלווה על ידי צוות רפואי, ציוד רפואי וסביבה ניתוחית ברמה גבוהה. מרגע שבחרתם ברופא, כל יתר הפרמטרים שאותם נפרט כעת, ייקבעו עבורכם על ידו.

ד"ר לדרמן הנו מומחה לכירורגיית פה ולסתות בעל ניסיון רב בהשתלות דנטליות בשיטות השונות והמתקדמות ביותר שיש לעולם רפואת השיניים להציע ובשיקומי פה מורכבים בטכנולוגיות החדישות ביותר הקימות בעולם הדנטלי כיום, ייתן מענה מקצועי ואמין גם במקרים הקשים והמורכבים ביותר תוך שימוש במעבדות , טכנולוגיות,מכשור וחומרים מהמתקדמים ביותר הקיימים כיום בעולם רפואת השיניים. 

תכנון מקצועי ובניית תכנית טיפול

הרופא המתאים ידע להכין עבורכם תכנית טיפול מפורטת ומדוקדקת, המבוססת על מדידות והדמיות מדויקות ומקיפות, בין היתר באמצעות הדמיות סי.טי, צילומי רנטגן ומערכות מחשב, אך לא פחות מכך על בסיס יכולותיו ורמתו המקצועית של הרופא – תכנון מדויק מונע חוסר וודאות וזה בתורו, מונע סיבוכים פוטנציאליים.

בחירת שיטת השתלה

השתלת שיניים יכולה להתבצע על פי מספר שיטות שונות, שכולן מובילות לאותה תוצאה. רמת מקצועיותו והתמחותו של הרופא המטפל, היא שתכריע את יכולתו לבחור את השיטה המתאימה ביותר ספציפית עבורכם, וליישם אותה באופן מקצועי. גם במקרה זה, יישום השיטה המתאימה מהווה פרמטר מרכזי בהצלחת הטיפול ובמניעת סיבוכים.

אמצעים טכנולוגיים

על היכולת להימנע מסיבוכים פוטנציאליים משפיעה גם הזמינות של טכנולוגיות חדישות המיועדות להשיג בדיוק את המטרה הזאת. בכלל זה, אפשר לציין מערכות מחשוב לסריקה והדמיית הפה, שימוש בסד כירורגי המנחה את הרופא בצורה אוטומטית ומוגדרת מראש, היכן לבצע את הקידוחים בעצם הלסת, באיזו זווית, לאיזה עומק ובאיזה קוטר, ולבסוף שימוש בשתלים, תחליפי עצם וממברנות ברמת איכות גבוהה ללא פשרות.

רמת ביצוע והתמודדות עם חוסר וודאות

רמת הביצוע נקבעת ישירות מרמתו המקצועית של הרופא, ועל כן חשוב שהשתלת השיניים תבוצע על ידי רופא מומחה בכירורגיית פנים ולסת, ובעל ניסיון רב בהשתלות שיניים בכלל ובטכניקת ההשתלה הספציפית בפרט. כמו כן, תשפיע רמת מקצועיותו של הרופא, על יכולתו להתמודד עם סיבוכים ואירועים בלתי צפויים במהלך הניתוח, לאורך תקופת ההחלמה ובטווח הארוך.

 

לבסוף, ישנה נקודה נוספת בה תוכלו אתם להשפיע על הצלחת הטיפול והימנעות מסיבוכים, והנקודה הזו מתחילה כשהטיפול עצמו מסתיים. בהיבט זה, יהיה עליכם לנהוג על פי ההוראות המדויקות של הרופא, להתמיד בשמירה על היגיינת הפה, וכמובן להקפיד מאוד על הגעה לביקורות תקופתיות, באמצעותן יוכל הרופא לוודא שהכל מתנהל כשורה, או לחלופין לזהות בעיות כבר בשלבים הראשוניים שלהן, ולהעניק לכם את הטיפול הנדרש בכדי לשמר את תוצאות הטיפול לאורך זמן.